More

    Raid: Shadow Legends Auto-csata script

    A Raid Shadow Legends című játékban van naponta 30 automata csatánk amit be lehet állítani és a mobileszköztől vagy számítógéptől távol is küzdenek harcosaink. Azonban a napi 30 csata igen kevés ha sok energiát halmozunk fel és épp farmolni szeretnénk.

    Egy olyan megoldáshoz szeretnék útmutatót adni, amihez elég egyetlen program telepítése és egyetlen script futtatása. Ebben a cikkben nem térek ki a mobileszközökre, csak a Windows-ra telepített játék verzióján operáló script működését és beállítását szeretném megosztani. Tehát a következő dolgokra van szükség:

    • Számítógép
    • Telepített Raid: Shadow Legends játék
    • Autohotkey

    A Fent linkelt címen a “Download AutoHotkey Installer” gombra kell kattintani és le kell tölteni az Autohotkey nevű alkalmazást. Az Autohotkey telepítése egyszerű, csak next-next gombokra kell nyomogatni. És akkor jöjjön maga a script, amit ide kattintva lehet letölteni: RAID_Rspam_F8.ahk.

    Script futtatása

    Ha letöltötted a fájlt, jobb klikkelj rá és kattints a “Futtatás rendszergazdaként”-re. Ekkor a tálcán az óra mellett megjelenik az autohotkey ikonja (zöld H betű). Ekkor még nem fut a script. Indíts el egy csatát azon a pályán ahol hosszasan farmolni szeretnél.

    A pálya indulása után a script indításához az F8-at kell megnyomni. Ha le szeretnéd állítani a scriptet, szintén az F8-at kell megnyomni. A script jelenleg úgy van megírva, hogy 8 órán keresztül fusson és 5 másodpercenként váltson ablakot (erről később).

    Script módosítása a működés megértése nélkül

    A Script egyszerűen szerkeszthető bármilyen szövegszerkesztővel: jobb klikkelj a RAID_Rspam_F8.ahk fájlra és válaszd a szerkesztést.

    Scrip indító/megállító billentyű módosítása

    • Nem akarom az F8-cal indítani/leállítani a scriptet! Hogy lehet más billentyűre állítani?
    • A script harmadik sorában írd át az F8-at bárilyen billentyűre ami neked megfelel. A kettőspontokat ne bántsd!

    Script futási idejének módosítása

    • Nekem sok/kevés a 8 óra. Hogyan tudom 1 órára módosítani a script futási idejét?
    • Az 5. sorban a 5760 -es számot írd át 720-ra.
    • Azt szeretném, ha a script időkorlát nélkül futna a végtelenségig!
    • Az 5. sorban a “loop, 5760”-t módosítsd simán “loop”-ra. (idézőjelek nélkül)

    Script ablakváltási idejének módosítása

    • Zavaró, hogy 5 másodpercenként felvillan a raid ablaka. Hosszú csatákat vívok és szeretném ha közben kevesebbszer váltana ablakot.
    • A script 15. sorában írd át az 5000-res számot. Az 5000 az 5 másodpercet jelent. Annyi ezres számot írj, ahány másodpercenként szeretnéd, hogy átváltson a Raid-re és próbáljon új csatát vívni. Ha például 10 másodpercenként, akkor írd át sleep, 10000-re a 15. sort.

    Hogyan működik a script?

    #MaxThreadsPerHotkey 2
    SetTitleMatchMode, 2
    F8::
    Toggle := !Toggle
    loop, 5760
    {
        If not Toggle
            break
        WinGetActiveTitle, Title
        WinActivate, ahk_exe Raid.exe
       
        ControlSend, , r, ahk_exe Raid.exe
        WinActivate, %Title%
     
    sleep, 5000
    }
    return

    A fenti scriptben a RAID_Rspam_F8.ahk fájl tartalmát láthatjuk. A Script futása közben nyugodtan lehet használni a számítógépet másra. Youtube, facebook, munka, vagy amit akarsz. A Script ugyanis úgy van megírva, hogy az működése közben eltárolja, hogy épp milyen ablak van előtted megnyitva, majd átvált a Raid játék ablakába, azon nyom egy “R” billentyűt, majd visszavált arra az ablakra amit eltárolt. Azaz ha te éppen facebookozol chrome böngészőt használva, a script eltárolja, hogy te a Chrome-ot használtad, átváltja az ablakot egy villanásra a Raid-re, ott megnyomja az R-t, majd visszavált a Chrome ablakára. Azért az R billentyűt nyomkodja, mert az a csata végi képernyőn a “Replay” gombnak a gyorsgombja. Próbáld csak ki: ha végzel egy csatával, ne egérren nyomj a Replay-re, csak kattints a Raid-be és nyomd meg az R-t. A csata újra fog indulni.

    A Scriptet az F8 billentyű indítja/állítja meg. Ez a script harmadik sorában látható, módosítható.

    A script 5 másodpercenként vált ablakot és próbálkozik csata újraindítással. Ez a 15. sorban látgató “sleep, 5000”. Azért 5000, mert millisecundumban szerepel az érték, 1000 millisecundum = 1 secundum. Ez itt szintén módosítható.

    A belső ciklus 5760-szor fog futni. Ha ezt megszorozzuk a belső ciklus 5 másodpercével, akkor kijön az, hogy 8 órán keresztül működik a script. A script működési idejét ez a két szám határozza meg. Ha például azt szeretnétek, hogy 1 másodpercenként fusson a script 4 órán keresztül, akkor a 15. sorban “sleep, 1000-et”, az 5. sorban pedig 14400-at kell megadnotok.

    Remélem segítettem ezzel a kis leírással és sikerül mindenkinek beállítania. Kérdés vagy hiba esetén keressetek bátran!

    forrás: Chofly

    Latest articles

    85 Followers
    Follow

    Related articles